11 نوع روش درمان لکه‌ های پوستی

تبلیغات

درباره وب


آرشیو مطالب

امکانات وب


11 نوع روش درمان لکه‌ های پوستی

لکه های پوستی عمیق معمولا از بین نمی روند و اغلب آن‌ ها ناشی از آکنه شدید هستند. بعضی از درمان‌ های خانگی امکان دارد موجب بهبود نسبی ظاهر زخم‌ ها و بهبود وضعیت پوست در چهره افراد گردد. به همین دلیل ما در این مقاله قصد داریم در مورد دلایل مختلف ایجاد لکه های پوستی و همین طور راه‌ های مختلف درمان آن که کمتر به آن ها پرداخته شده ، صحبت کنیم و شما با مطالعه این مقاله راه مقابله با این مشکل را خواهید یافت .

 

 11 نوع روش درمان لکه‌ های پوستی و دلایل بروز

 

لکه های پوستی

زگیل و یا زخم‌ های آکنه معمولا به صورت حفره و یا سوراخ‌ های پوستی بر روی چهره فرد ایجاد می گردند. این وضعیت هنگامی رخ خواهد داد که لایه‌ های عمیق پوست دچار آسیب می گردند. همان طور که این لایه‌ ها به تدریج بهبود پیدا می کنند، کلاژن اضافی تولید می‌ گردد، این کلاژن‌ های اضافه معمولا پوست را دچار مشکل می کنند. در ادامه مطلب از مجله ی پزشکی رایان درمان بیماری‌ ها و یا اختلالاتی را که باعث ایجاد زخم‌ها و لکه‌ های پوستی می‌ گردند به شما معرفی خواهیم کرد.

نقش آکنه در لکه های پوستی

یکی از عوامل رایج در مشکل لکه های پوستی، آکنه می باشد. آکنه در طول زندگی مخصوصا هنگام تغییرات هورمونی و در دوران بلوغ برای اغلب افراد ظاهر می گردد. پوست افراد در این زمان چربی اضافه تولید می کند و منافذ پوست را مسدود می‌ گرداند، که این امر سبب ایجاد جوش‌ های پوستی می باشد و این جوش‌ ها به مرور زمان می‌توانند به زخم تبدیل گردند.

نقش بیماری‌ های عفونی در بوجود آمدن لکه های پوستی

بیماری‌ های عفونی یکی دیگر از عوامل رایج در به وجود آمدن لکه های پوستی می‌ باشند. بیماری‌ های عفونی مثل آبله و آبله مرغان می‌ توانند موجب ایجاد زخم‌هایی در بدن افراد شوند و برای آن ها مشکلاتی را به وجود بیاورند. آبله مرغان سبب ایجاد لکه‌ های کوچک، تورم و حتی خارش در سراسر بدن می گردد.

نقش عفونت‌ های دیگر در بوجود آمدن لکه های پوستی

عفونت‌ های دیگری نیز در به وجود آمدن لکه های پوستی موثرند، وجود باکتری‌هایی همانند استافیلوکوک یا استرپتوکوک که می‌تواند باعث ایجاد زخم شوند. این عفونت‌ها احتمال دارد در یک فولیکول مو رخ دهند و جوش هایی ایجاد کنند.

درمان لکه های پوستی

درمان‌ های متعددی برای مهار این وضعیت وجود دارد و هر کدام از آن‌ ها دارای نتایج متفاوتی هستند. نکته قابل توجه این است که برخی از پوست‌ها قادر به تحمل برخی از درمان‌ها نیمی باشند، بنابر این هر فردی باید در مورد گزینه‌ های درمان خود با پزشک متخصص مشورت کند.

 

11 نوع روش درمان لکه‌ های پوستی و دلایل بروز

 

روش Microdermabrasion برای درمان لکه های پوستی

درمان‌ های Microdermabrasion با هدف از بین بردن لایه‌های خارجی پوست، منجر به کاهش وزن می گردند. متخصصان در این روش برای حفظ کردن پوست از مواد ساینده ای مانند کریستال‌ های کوچک بی‌کربنات و یا اکسید آلومینیوم استفاده می‌ نمایند تا لایه‌ های بیرونی پوست را پاک کنند. این روش بهترین گزینه برای درمان زخم‌ های کوچک خواهد بود.

پوست شیمیایی

بسیاری از افراد برای کاهش زخم‌ های پوست خود، پوست شیمیایی را انتخاب می‌ نمایند. در این نوع از پوست، یک لایه اسید بر روی صورت قرار می گیرد و برای تولید نتایج مشابه از آنزیم استفاده می‌ گردد. این درمان‌ ها لایه‌ های بیرونی پوست را حذف می کنند و موجب بازسازی آن می گردند. در برخی از شرایط پوست قرمز خواهد شد و حتی امکان دارد به طور کامل آسیب دیده و از بین رود.

روش Dermabrasion برای درمان لکه های پوستی

این روش بدون استفاده از مواد شیمیایی انجام می گیرد و بدین صورت است که یک پاک‌ کننده کوچک به صورت چرخشی بر روی پوست آسیب دیده انتقال می یابد تا لایه‌های بالا را از بین ببرد. این درماتوفیزیک یا خراشیدگی بسته به اندازه ناحیه‌ای که نیاز به درمان خواهد داشت، تحت بیهوشی موضعی یا عمومی قرار می گیرد. در بعضی موارد، dermabrasion امکان دارد خطر ایجاد زخم‌ های جدید و یا منافذ بزرگ را بالا ببرد.

پر کننده‌ های پوستی برای درمان لکه های پوستی

یکی دیگر از روش های درمان علائم موجود استفاده از پر کننده‌ های پوستی می باشد. محصولات مختلفی از جمله اسید هیالورونیک و هیدروکسی پالپیت کلسیم هستند که می‌ توانند برای این منظور مورد استفاده قرار گیرند.

اداره غذا و داروی ایالات متحده (FDA) فقط Bellafill را برای درمان زخم‌ های آکنه تائید می کند. این محصول دارای میکروسکوپ‌ های پلی متیل متاکریلات کوچک (PMMA) در پایه کلاژن می باشد. اثر پر کننده‌ های پوستی موقت است، اما اغلب از چند ماه الی یک سال بسته به نوع محصول  طول خواهد کشید. به عنوان مثال تاثیرات Bellafill معمولا 5 سال باقی می ماند.

لیزر تسکین دهنده Ablative جهت درمان لکه های پوستی

Ablative نوعی از درمان لیزر می باشد که با استفاده از آن لایه‌ های پوست را از بین می‌برند. این روش به طور معمول نیاز به چند هفته مراقبت‌ های پزشکی و بازیابی خواهد داشت، اما این نتایج می‌ تواند برای سال‌ های طولانی بدون هیچگونه درمان اضافی ادامه پیدا کند.

لیزر Ablative دارای برخی تغییرات ازجمله قرمزی و تورم می باشد. در بعضی از موارد نیز، لیزر درمانی آلتراسونیک می‌ تواند موجب ایجاد آکنه و یا بدتر شدن زخم گردد.

Microneedling جهت درمان لکه های پوستی

درمان کلاژن با microneedling شامل سوراخ کردن پوست، با استفاده از سوزن‌های کوچک می باشد. همانگونه که این زخم‌ها بهبود پیدا می کنند، پوست نیز کلاژن بیشتری تولید خواهد کرد تا علائم ایجاد شده را پر نماید. در این روش تکرار درمان امکان دارد هر چند هفته یک بار مورد نیاز باشد و در طول یک سال نتایج قابل توجهی مشاهده می گردد.

انجام لیزر به صورت مکرر برای درمان لکه های پوستی

هدف از انجام لیزر حرارتی تحریک بازسازی در خود زخم می باشد. نور لیزر بر روی بافت زخم از عینک ها هدایت‌ می‌گردد. در این مرحله، پوست زخمی پوشانده خواهد شد و سلول‌ های جدید رشد می کنند.

درمان‌ های خانگی برای لکه های پوستی

در حالی که هیچ تضمینی برای از بین بردن لکه‌های پوستی با استفاده از درمان‌ های خانگی نمی باشد، بسیاری از افراد به این مسئله اعتقاد دارند که زخم‌ هایشان با انجام یک یا چند روش درمان خانگی بهبود یافته است.

 

11 نوع روش درمان لکه‌ های پوستی و دلایل بروز

 

درمان OTC

این کرم ها عمدتا با آب کردن پوست و کاهش علائمی همانند خارش و یا قرمزی پوست همراه می باشند. این نوع از کرم‌ها به رشد و ترمیم پوست جدید و کاهش علائم آلرژی کمک خواهند کرد. آن‌ ها معمولا برای به دست آمدن نتیجه مطلوب باید به مدت طولانی استفاده گردند.

استفاده مداوم از این مواد شیمیایی امکان دارد عوارض جانبی ناخواسته‌ ای را نیز ایجاد کند، بنابر این پیش از مصرف آن‌ها ضروری است که با پزشک متخصص مشورت نمایید.

روغن‌ های مرطوب‌ کننده جهت درمان لکه های پوستی

بعضی از روغن‌های طبیعی نیز امکان دارد علائم آلرژی همانند زگیل را کاهش بدهند. این روغن‌ها اغلب دارای آنتی اکسیدان‌ های طبیعی و یا ترکیبات دیگری می باشند که احتمال دارد به کاهش بافت و یا بهبود زخم کمک کنند.

روغن‌ها بعد از تمیز کردن پوست آسیب‌ دیده می‌ توانند به عنوان مرطوب‌کننده‌ ها استفاده گردند. امکان دارد بعضی از روغن‌ ها بر روی پوست برخی افراد واکنش بدی نشان بدهند و موجب بدتر شدن زخم گردند، بنابراین بهتر است پیش از استفاده، آن را بر روی ناحیه کوچکی از پوست خود آزمایش نمایید. روغن‌ ها و کره‌ های مفیدی که دارای تاثیرات خوبی بر روی پوست هستند، عبارتند از :

  • روغن زیتون
  • کره کاکائو
  • کره قلم
  • روغن دانه گل سرخ
  • روغن جوجوبا
  • روغن کنجد

اسانس اسطوخودوس

اضافه کردن چند قطره اسانس اسطوخودوس به روغن‌های ذکر شده می‌تواند به بهبود زخم کمک نماید. بر طبق تحقیقات انجام شده اسانس اسطوخودوس دارای خواص ضد باکتری و ضد التهابی است و قادر است به کاهش و بهبود این نوع از زخم‌ ها بسیار کمک کند.

ماساژ صورت جهت درمان لکه های پوستی

در حالی که این درمان مستقیما برای زخم به کار نخواهد رفت، اما ماساژ صورت احتمال دارد به حمایت از سایر روش‌ های درمان کمک ویژه ای کند. ماساژ دادن به وسیله دست بر روی صورت می‌ تواند به بهبود گردش خون در پوست و حذف سموم کمک کند و درمان‌ های دیگر را تاثیر گذار تر کند.

در حالی که هنوز هیچ نوع درمان قطعی که مشکل همه افراد را حل کند، پیدا نشده است. اما گزینه‌ های درمان بسیاری برای افرادی که مایل به رفع این نوع لکه‌های پوستی می باشند، وجود دارد. بهترین راه برای رفع این مشکل، مشورت گرفتن از یک پزشک متخصص جهت یافتن راهی مناسب برای درمان این بیماری خواهد بود، به دلیل این که پوست افراد مختلف با یکدیگر متفاوت می باشد و از این رو مطمئنا راه های درمانی متفاوتی برای انواع پوست ها وجود دارد.

 

 

منبع : رایان درمان


برچسب‌ها:

صفحات سایت